KATALIZÁTOR ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉK

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Miért szükséges az újrahasznosítás?

A föld hosszú életében az emberi korszak csak egy apró szelet, a kerekítés szabályai szerint inkább közelít a 0%-hoz, ezen rövid út alatt a föld felhalmozott értékeinek teljes kiaknázását
, felhasználását végezzük jelenleg is kisebb-nagyobb hatékonysággal. Már ükszüleink is megértették, hogy a természettől már elvett és felhasznált kincsek nem egy utas anyagok, ezeket újra és újra fel lehet és szükséges is használni, hiszen például a fémek újrahasznosításánál a bányászattól a kész tiszta fémig felhasznált energia 90%-os megtakarítását is el lehet érni, nem beszélve a környezetszennyezés hatásairól (1kg ipari tisztaságú alumínium előállításának energiaigénye félretéve a környezeti károkat 15 KWh, ez lakossági villamos energia árszabásával számolva körülbelül  600,- Ft).

 


A föld fém készleteinek jelenkori kiaknázása, bányászata, már nem növelhető oly mértékben, hogy az újrahasznosítást, mint felhasználói készletet figyelmen kívül lehessen hagyni. Ma már tény, hogy a fémek ára folyamatosan emelkedik, ezen változtatni hosszú távon nem lehet, a különböző ritka föld fémek birtoklása stratégiai fontosságúvá kezd válni, lásd Kína export korlátozása.


Cégünk ritka földfémeket tartalmazó hulladékok felvásárlásával és ezek feldolgozás előtti előkezelésével foglalkozik:
• Elhasznált katalizátorok (Pt; Pd; Rh).
• Kiselejtezett elektromos és elektronikai berendezések, valamint ezen berendezésekből eltávolított anyagok.
• Megvásárolunk ritka fémeket is, ezek átvétele előtt egy spektrométeres analízist végeztetünk és ezután árajánlatot adunk.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz